Nytt

Hellas kan få behov for en tredje redningspakke, sier leder for landets overgangsregjering, Lucas Papademos. Til tross for at flere økonomer og analytikere har advart om at den siste redningspakken på 130 milliarder euro (987 milliarder NOK) i nødlån og gjeldslettelser fra EU og IMF ikke vil være tilstrekkelig for å stabilisere Hellas` økonomi, er det første gang Papademos åpent omtaler en tredje hjelpepakke som en reell mulighet.

Knap er blækket tørt på aftalen om den seneste redningspakke, der støtter Grækenlands ramponerede statsfinanser med 130 mia. euro i nødlån og gældslettelser, inden den græske permierminister, Lucas Papademos, begynder at tale om behovet for endnu en hjælpepakke.

Det vil i givet fald være den tredje af slagsen.

«Grækenland vil gøre alt for at undgå, at et tredje justerings-program bliver nødvendigt. Når det så er sagt, er det ikke sikkert, at Grækenland opnår adgang til markederne, selvom alle de vedtagne sparemål bliver fuldt indfriet,» udtaler Lucas Papademos ifølge nyhedsbureauet Reuters til den italienske avis Il Sole 24 Ore.

«Det kan ikke afvises, at nogen grad af finansiel støtte kan blive nødvendig, men vi må bestræbe os på at undgå det,» siger han til avisen.

Jyllands-Posten: Græsk statschef taler om ny redningspakke