Aftenposten har noen sider for ungdom som heter Si;D. Noen ungdommer fra Sandvika videregående skole har intervjuet Aisha (17) som har konvertert fra kristendom til islam. Det er en artikkel om hvor godt livet er etter å ha konvertert til islam.

– Han mente at hans religion var den riktige, men jeg mente selvfølgelig at kristendommen var den riktige. Da jeg fikk høre om koranen, syntes jeg at det var veldig vakkert. Jeg kan ikke lyve for meg selv. Det var noe som fanget meg. Jeg følte at med koranen så fikk jeg fikk vite sannheten. Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle bli muslim, men sånn ble det bare.

Bedre hverdag

– Hverdagen har endret seg ganske mye, islam har endret meg som person, jeg var en helt vanlig norsk jente før. Man kan si at jeg er blitt bedre som person nå, mye roligere og hyggeligere mot andre, sier Aisha, og forteller om konverteringsprosessen:

– Da vi dro til moskeen og jeg sa trosbekjennelsen var jeg offisielt muslim. Etter hvert begynte jeg å bruke hijab også. Den perioden jeg ikke brukte hijab og var muslim følte jeg på en måte at jeg var fanget, at jeg ikke kunne gå med det jeg ville. Jeg var litt redd i starten, men etter hvert begynte jeg bare å bruke det uansett hva folk sa.

Det anbefales å konvertere. Rasisme blir også nevnt selvom det er religon det skrives om. Vi får vite at folk må søke kunnskap, for uvitenhet er en av grunnene til rasisme.

Er det like enkelt, og ikke minst akseptabelt, å bryte ut av islam?

– Ja, det gjør jeg absolutt, nordmenn har ikke så veldig mye kunnskap om islam. Mange tenker på islam som en fiendtlig og dårlig religion med mye vold og strenge regler. Slik har det ikke vært for meg. Jeg oppfordrer folk til å søke mer kunnskap, fordi det er en av hovedgrunnene til rasisme; at man ikke vet.

Komikeren Zaid Ali, påpeker at kristendom og islam er så og si identiske religioner. Folk flest har observert at muslimer har egen halal-dating i Oslo, halal- og haram-mat er noe det blir praktisert svært strenge regler rundt og krav om å be i arbeidstiden er ikke uvanlig. Folk flest vil mest sannsynlig ikke oppleve disse religioner som identiske.

Han kaller islam og kristendommen «to helt identiske religioner».

– Den eneste forskjellen er at islam tror at det kom en profet til. Seremoniene omhandler historier som man også finner i bibelen. Kultur og tradisjon i det landet religionen praktiseres går alltid i ett. Derfor vil islam i Somalia være helt annerledes enn for eksempel islam i Tyrkia. Det vil si at seremoniene og fokuset vil være annerledes. Min oppfatning er at jo fattigere land, jo flere seremonier.

http://www.aftenposten.no/meninger/sid/–Islam-har-gjort-meg-til-et-bedre-menneske-6793204.html

 

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.