Natt til 15.desember ble en statue av Jomfru Maria halshugget i Sendag Prewito, Indonesia. Det ble også stjålet et krusifiks fra kapellet hvor statuen står, og noen andre religiøse gjenstander ble også ødelagt.

Slik religiøs/kulturell vandalisme er slett ikke ukjent i Indonesia; på vårparten ble tre Jomfru Maria statuer ødelagt i Bekasi, flere store dukkefigurer (fra tradisjionell javanesisk kultur) ble påtent og ødelagt i september i Purwakarta. I mange av disse tilfellene har det gått ut krav i forkant om at u-islamske statuer må ødelegges, gjerne fra den radikale gruppen FPI (Islamic Defenders Front).

De har også sett seg sint på buddhistiske templer som har Buddha-statuer på taket, og i november uttrykte de sitt raseri mot en stor, kinesisk dragestatue:

«“The statue of the big dragon in Singkawang is a form of evil provocation performed by locals of Chinese descent,” the FPI said in its statement.”

Det kan være verdt å mine om at salafister I Egypt har gått til angrep på sufi-helligdommer; både FPI og salafistene har en puristisk holdning til kunst, der billedstøtter blir ansett som forkastelig avguderi.

http://www.asianews.it/news-en/Central-Java:-statue-of-the-Virgin-decapitated-23452.html
http://www.asianews.it/news-en/Java:-Muslim-violence-against-statues-of-other-religions-23064.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂