Stillbilde: antennatre / YouTube.

For noen migranter fra land dominert av en viss religion er dette med å kutte av hoder som krenker dem, en hyppig tilbakevendende voldsfantasi som fra tid til annen får utløp – både på mennesker og statuer.

En statue av jomfru Maria som står på Piazzale Giovannacci i Marghera, som ligger på fastlandet av Venezia kommune, ble natt til torsdag vandalisert ved at hodet og hendene ble revet av, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Hodet ble deretter plassert ved siden av statuen, ikke svært forskjellig fra hvordan jihadister i de syriske og irakiske territoriene som i sin tid ble erobret av den islamske staten (IS), gjorde med mennesker av kjøtt og blod.

Stillbilde: antennatre / YouTube.

Ugjerningen ble utført av en 31 år gammel palestiner med gyldige belgiske reisedokumenter for flyktninger. Han ble observert av naboer og siden arrestert og identifisert av politiet, også takket være overvåkningsbilder.

Palestineren er siktet for religiøst motivert skadeverk.

Venezias borgermester Luigi Brugnaro fordømmer 31-åringens vandalisme, som han sier «krenker vår følsomhet». Jomfru Maria er en høyt aktet skikkelse blant italienske katolikker, som mange har for vane både å hylle rituelt og be direkte til.

Dessverre er det ingen som identifiserer skadeverket som jihad. For Allahs frontsoldater er kristne symboler en like stor vederstyggelighet som kristne liv.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.