NTB

Hva som førte til dødsulykken der en turistbuss kjørte utfor en veibru nær Venezia tirsdag kveld, er fremdeles et mysterium, ifølge Venezias ordfører.

Minst 21 mennesker mistet livet og 15 andre ble skadd da bussen brøt gjennom en barriere, falt 15 meter fra en bru og eksploderte i flammer utenfor storbyen Venezia.

Blant de omkomne er bussjåføren, en 40 år gammel italiener, som var kjent for sitt profesjonelle arbeid, ifølge kollegaer.

– Vi forstår ikke hvordan dette kunne skje, sier Venezias ordfører Luigi Brugnaro.

Påtalemyndigheten har innledet etterforskning av dødsulykken, og italienske myndigheter håper overvåkingsbilder fra veibrua kan kaste lys over hva som forårsaket tragedien.

Kan ha fått illebefinnende

Det er spekulert i om bussjåføren kan ha mistet kontrollen som følge av et illebefinnende, men myndighetene sier at de fremdeles etterforsker andre muligheter.

Et kamera i bussen kan også ha registrert hendelsen, og redningsarbeidere leter fortsatt etter det i de utbrente vrakrestene.

Bussen var elektrisk, og sjåføren hadde flere års erfaring bak rattet. Bussen tilhører selskapet La Linea Spa, og gikk i rute mellom Venezias historiske sentrum og en campingplass i Marghera.

Busselskapets administrerende direktør Massimo Fiorese sier til kringkasteren Rai at videoovervåking fra veibrua viser at bussen prøvde å bremse før ulykken.

Flere utlendinger blant de døde

Av de omkomne er kun ni personer hittil identifisert, ifølge lederen i Veneto-regionen, Luca Zaia. Myndighetene sier det kan ta tid å identifisere alle de døde. Sykehus i hele Veneto-regionen behandler de 15 andre som ble skadd i ulykken, enkelte er innlagt på intensiven.

Blant de døde er statsborgere fra Ukraina, Tyskland, Spania, Østerrike, Frankrike og Kroatia. To barn er også omkommet.

Flagg utenfor statlige bygninger vaier onsdag på halv stang til minne om de døde.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.