Nytt

En amerikansk kilde forteller Aftenposten at Jens Stoltenberg i 2005 snakket usant offentlig om innholdet i sin telefonsamtale med USAs president George W. Bush, som hadde ringt for å gratulere Stoltenberg med valgseieren. Bush hadde angivelig blitt fortalt at Norge ville trekke sine siste offiserer ut av Irak.

Amerikanernes sinne over dette er trolig grunnen til at Norges statsminister var uønsket i Det hvite hus så lenge Bush var president. En norsk kilde forteller følgende til avisen:

Amerikanerne mente Stoltenberg var uærlig. Det husker jeg, men jeg vet ikke om hva. Men for å si det slik: Det er ikke vanskelig å markere uenighet med amerikanerne. Det er uproblematisk. Det som er verre, er å være uærlig. Det går ikke.

To spørsmål som uvegerlig melder seg, er om Obama er mer komfortabel med denslags enn Bush, eller om han bare gjør gode miner til slett spill, samt hvorvidt Aftenposten satt på historien før valget.

 

USA: Jens Stoltenberg snakket ikke sant