Kim Iversen er et eksempel på hvordan ett menneske kan bli hørt over hele verden ganske enkelt ved å være frimodig, skarp og dristig, slik journalister en gang var. Medienes skifte over til å bli maktas talerør har skapt åpninger og etterlatt seg vakuum og takk for at det finnes personer som henne som fyller tomrommet.

Jeg oppdaget henne for noen uker siden og har hørt en del. Folk som Iversen opererer ikke alene, de har en stab rundt seg som prepper henne og booker interessante mennesker. Hun fikk Alan Dershowitz og det gikk ikke så bra da hun ble nærgående om Jeffrey Epstein.

Men intervjuet med ex-CIA Ray MacGovern flyter bra. De to deler noe av den samme bekymring over hva som har skjedd med CIA og de hemmelige tjenestene. Dette bør interessere også oss for Nord Stream dukker opp i samtalen flere ganger og MacGovern bruker det som et referansepunkt på hvor galt det kan gå når man luker ut alle som kan komme med motforestillinger. MacGovern snakker om Nord Stream som amerikansk sabotasje «med norsk hjelp».  Det er ikke noe «hvis» her. Bare av den grunn burde dette være et tema som interesserte nordmenn.

Men det er helt slutt med kritiske spørsmål i norske medier. Før var CIA tre bokstaver som det sto en egen skrekk av. Nå er det just one of those things. Kjekt å ha. Vi har lobotomert oss selv.

MacGovern sier at det kommer til å komme en regning for Nord Stream på et eller annet punkt. Ikke antydning til et spørsmål i norske medier, ikke ett spørsmål i Spørretimen. Hva har skjedd med norsk politikk? Dette berører vår sikkerhetssituasjon.

Alle politiske partier har nå søkt inn mot midten i en pro-krigposisjon. Vi har Russland til nabo.

MacGovern er en liberaler, men han har en god hukommelse og vet hva han snakker om. Før det slike NRK ville intervjuet. Nå er det Gro Holm fra Moskva som rapporterer hvor langt ned russerne har falt og hvor langt det er igjen til bunnen.

NTB klarte å dandere dekningen av Xis besøk i Moskva til at det ikke var noen militær allianse mellom de to land, til tross for at teksten de selv siterte sa noe annet.

MacGovern forteller at det skjedde et brudd i CIA så langt tilbake som 1981, under Casey og Reagan. Casey bygget opp en parallell struktur som drev Iran-Contra. Han markerte et skifte i CIAs historie. Siden har det fortsatt.

Ukraina er det verste og vi er på vei mot tredje verdenskrig. Vår egen Jens Stoltenberg er en av pådriverne som aldri får nok. Samme dag som Finland blir med i NATO sier han til NRK:

NATO Secretary General Jens Stoltenberg gestures when talking to Ukraine’s Defense Minister Oleksiy Reznikov during the North Atlantic Council round table meeting of NATO defense ministers at NATO headquarters in Brussels, Tuesday, Feb. 14, 2023. (AP Photo/Olivier Matthys)

– Natos standpunkt er at Ukraina skal bli med i Nato, sier generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato til NRK i Brussel.

Artikkelen er av erfarne Øyvind Nyborg 4. april og Nyborg får seg til å skrive:

En Nato-utvidelse til Ukraina var en av grunnene til at Putin gikk til krig mot Ukraina. (…..)

Og det skriver han rett etter at han sitert Stoltenberg på at det skal de bli! Bare krigen er over.

Dette har vært meningen helt siden 2008, akkurat som MacGovern nevner:

Siden 2008 har planen vært å få med både Ukraina og Georgia med i Nato.

Nå bekrefter man at det har foreligget en strategi om at Nato skal stå helt opp i fjæresteinene til Russland. Det legges frem uten motforestillinger.

På det såkalte Nato-Ukraina-kommisjonsmøtet så blir de langsiktige planene for et mulig ukrainsk medlemskap diskutert i dag.

https://www.nrk.no/urix/nato-jobber-for-a-fa-ukraina-inn-i-forsvarsalliansen-nato-1.16364041

Er det ingen hjemme i NRK, eller hos Stoltenberg? Anniken Huitfeldt slår fast at Ukraina skal vinne og så bli med i Nato. Dette er offisiell norsk politikk.

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier døra er åpen for Ukraina.

– Det viktigste er å hjelpe Ukraina å vinne krigen og slå tilbake den russiske aggresjonen, sier Huitfeldt til NRK.

MacGovern sier klart og tydelig at det kommer de ikke til å bli. Selv amerikanerne tror ikke lenger det. Så hvorfor fortsette å hamre det inn?

Norge er i front, på sabotasje og alle partiene er gått inn i krigspartiet. Amerikanerne har begynt bygging av egne baser på norsk jord og forsvarsministeren er ikke en gang orientert.

USA vil utvide Sola, Gram vet ingenting

Vi trenger å bruke de flinke folkene i USA til å sette i gang diskusjonen her hjemme. Vi vet det er mange frustrerte innen forsvaret.

Dette intervjuet bør være et utgangspunkt for en samtale mellom undertegnede og Alf R. Jacobsen. Det er mange datoer og det kan være lurt å ha hørt gjennom på forhånd.

MacGovern arbeidet for CIA i 27 år som analytiker. Han var den som sammenstilte presidentens daglige Intelligence Brief. Men Irak-krigen var et vendepunkt. Både påskuddet om masseødeleggelsesvåpen og torturen. MacGovern ble en pain in the ass for establishment. Mens dissident var en anerkjent rolle under Vietnamkrigen ble behandlingen nå annerledes. MacGovern begynte å markere protest mot Hillary Clinton, Donald Rumsfeld, Bush – og det ble ikke tålt. Han ble en outcast. Selv artikkelen om ham på wikipedia inneholder feil. Datalekkasjen fra Demokratenes hovedkvarter var en inside job. At MacGovern har vært gjest hos RT og Sputnik vil falle noen tungt for brystet.

Men i wikipedia-artikkelen nevner man at han var på tiårs-middagen for RT i Moskva, sammen med Michael Flynn. Obamas folk skulle senere bruke dette mot Flynn for å få ham avsatt selv om det var en vanlig representasjon. Der var også Carter Page og FBI spredte Christopher Steeles påstand om at Page skal ha blitt tilbudt ti prosent av aksjene i Rosneft mot å få slutt på sanksjonene.

USA hadde begynt å oppføre seg som Kreml.

 

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.