Sakset/Fra hofta

I Dagsnytt Atten 16. mai var det en debatt om integrering mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Ordvekslingen under var noe av det som ble sagt.

Tybring-Gjedde: Nei, men et lite øyeblikk. Du må lese hva som står. Det jeg sier er at integreringstiltakene skal basere på det. Det vil si at dine integreringstiltak, våre integreringstiltak og Høyres integreringstiltak tilsammen skal være basert på det. Og vi skal ikke basere det på forståelse for den kulturen de kommer fra, slik av vi skal tilpasse vår kultur til den kulturen de kommer fra. Akkurat sånn som Arbeiderpartiet har holdt på i alle år, nemlig tilpasse… tilpassing begge veier. Vi har til og med fått en uttalelse fra Arbeiderpartiet tidligere, at vi må begge tilpasse oss.

Gahr Støre: Jo, men det mener jeg fortsatt det, Christian Tybring-Gjedde.

Jonas Gahr Støre bryter totalt med den oppdragelsen jeg fikk som barn. Jeg fikk inn med teskje at folkeskikk var viktig. Mine foreldre lærte meg å oppføre meg ordentlig når jeg var på besøk, og ta hensyn til de vi besøkte. Når vi dro utenlands var budskapet like klart; jeg måtte pent tilpasse meg de normer og regler vi måtte møte på vår reise. Det gjorde at det var godt å komme hjem til Oslo etter en ferie i utlandet. Deilig å komme hjem til sine egne, og sin egen kultur.

Nå forlanger multikulturalister at jeg også skal tilpasse meg de fremmedkulturelle i nabolaget. Slik jeg tolker det, må dette bety en nedtoning av vårt norske kulturelle uttrykk. Akkurat slik vi vet at det gjøres på skoler i Groruddalen, bl.a i form av nedtoning av julefeiring. De ønsker at jeg  skal tilpasse meg andre kulturer i mitt eget land, i min egen boligblokk, i mitt eget hus.

Hvor skal vi føle oss hjemme? Vi har ikke noe moderland å flykte til. Hvor lenge kan vi flykte internt i landet?

Vårt viktigste arvegods er oss selv og landet, er det ikke?

Kan vi miste det uten å protestere?

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/263823/

 

 

 

 

 

Les også

-
-
-
-
-