Sakset/Fra hofta

Aftenpostens Jørgen Lohne har overnattet blant demonstrantene på Tahrir-plassen i Kairo, og det høres ut som en hippiefestival.

Aftenposten har trykket demonstrantene til sitt bryst, og Lohne kaller dem «revolusjonære». Aftenposten er redaksjonelt på revolusjonens side. Det gir seg merkelige utslag. Alt som kan svekke bevegelsen må nedtones. Innimellom kommer informasjon som er egnet til å heve øyenbrynene:

Aktivister påstår friskt at det må være mer enn 10.000 som sover over denne natten, mens kanskje mer nøkterne anslag går ut på at et par tusen blir værende innenfor hærens sperringer, der stridsvogner og andre panservogner er postert.

2.000 mennesker på plassen er ikke mye og knapt noen revolusjon.

TV-seerne har kunnet konstatere at det blir stadig flere religiøse på plassen. Lohne vil ha oss til å tro på budskapet om Love og hippier når han møter en dame i niqab.

Mest inntrykk gjør det da en sped kvinneskikkelse i sort og med heldekkende slør stanser foran meg: – Hello! Kristne og muslimer er ett! er hennes oppriktige budskap som hun fremfører på litt stotrende engelsk.

Av en eller annen grunn blir vi ikke like beveget.

– Hei, vil du sove hos oss?