Den danske regjeringen legger frem sin nye tiltaksplan «Ghettoen tilbake til samfunnet», og blant de viktigste tiltakene er lynjustis overfor problemfamilier, barnehagetvang for språklig svake barn av utenlandske foreldre, stans av familiegjenforening i ghettoer og en skjerpelse av kravet om tilknytning til arbeidsmarkedet for kontanthjelpsmottagere.

Flyktninger og innvandrere fra ikke-europeiske land skal ikke få anvist offentlige boliger i de 29 områdene regjeringen har utpekt som ghettoer.

Regeringen vil ændre beboersammensætningen i ghettoerne ved at tvinge kommunerne til at finde en bolig uden for ghettoerne til flygtninge og indvandrere med rødder uden for EU og Norden.
Den onde cirkel

»Det handler om, at de mennesker, som kommer til Danmark, skal placeres et andet sted end i ghettoerne, så de får en reel mulighed for at integrere sig, og vi får brudt den onde cirkel,« siger De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, som understreger, at planen indeholder visse undtagelser for »ressourcestærke« udlændinge.

Regeringens ghettoplan indeholder omkring 30 konkrete initiativer.

I tillegg skal rundt 2000 ghettoleiligheter rives. Kommunenes forening og opposisjonspartiene Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti er skeptiske, men det er antatt at regjeringen allerede har det flertallet som kreves for å vedta den fremlagte tiltaksplanen.

Jyllands-Posten: Indvandrer-stop i ghettoer

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂