Ekstra Bladet svælger i tegning af royal gruppesex. Avisen har flere gange illustreret artikler med denne plakat skabt af kunstnergruppen Surrend.

AF UWE MAX JENSEN

Kunstnerduoen Surrend har skabt en plakat, ”Dusken er tilbage”, hvor den royale familie dyrker gruppesex. Dronning Margrethe er placeret, som gud har skabt hende, i centrum af et tableau, hvor Prins Joachim har sex med et får, mens Kronprins Frederik tager sin far, Prins Henrik, bagfra. Kronprinsesse Mary sidder overskrævs på en uidentificerbar mand, mens Prinsesse Marie udfører felatio på en maskeret mand.

Ekstra Bladet har skrevet flere artikler om plakaten, der skulle have været med på en udstilling på Plakatmuseet i Den Gamle By i Århus. En udstilling, der nu er aflyst. Ekstra Bladets artikler om Surrends plakat er illustreret med gengivelser af plakaten (http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1418128.ece).

Dermed lever Ekstra Bladet op til sit gamle slogan om at turde, hvor andre tier. I dette tilfælde tør Ekstra Bladet i hvert fald, hvor Den Gamle By aflyser. Til gengæld omfatter Ekstra Bladets mod ikke modet til at offentliggøre Muhammed-tegninger.

Ekstra Bladet tør ikke

Ligesom den øvrige danske presse har Ekstra Bladet underkastet sig det islamiske billedforbud. I en intern mail betitlet ”Ikke flere kanonkugler i turbanen!” fra november 2009 udsendt til alle Ekstra Bladets redaktioner nedlægger bladets ledende chefredaktør Poul Madsen forbud imod, at Ekstra Bladets medier offentliggør Kurt Westergaards Muhammed-tegning (http://www.sappho.dk/68-dage-senere.htm). På lederplads kommer Poul Madsen få dage senere («Skrot den åndssvage tegning», Ekstra Bladet 1. november 2009) med et direkte angreb på Kurt Westergaard, hvis tegning Poul Madsen beskriver på følgende facon:

«Westergaards tegning har alle dage været åndssvag og helt uden kunstnerisk betydning. Den er alene blevet taget alvorligt som symbol på, at man ikke kan true os til tavshed.»

Ekstra Bladet undlod også at offentliggøre Lars Vilks’ tegninger af Muhammed som en rundkørselhund, da den svenske Muhammed-krise var på sit højeste. I stedet bragte avisen som illustration til en artikel om Lars Vilks den perifere Vilks-tegning af en ”jødeso” (http://www.uriasposten.net/archives/4861).

Nyt tabu
Ekstra Bladets ageren i denne sag illustrerer, at nok er kongehuset faldet som tabu, men et nyt er rykket ind på dets plads. Nemlig islam og den til religionen knyttede profet.

Måske er det utilsigtet fra Surrends side, at man har afsløret denne udvikling/afvikling. Men det er under alle omstændigheder et interessant afkast af gruppens mediekunst.

Også Danmarks Radio viser i øvrigt Surrends plakat på sin hjemmeside (http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/BFF669C7-D128-45A5-BA33-BED27949C923/2251801/0c6b289357a6418e8f446d8f840b8b8b_dusken72dpi.jpg).

Les også

-
-
-
-
-
-