Gjesteskribent

Av Thomas Nydahl

Den brukar kallas «högerextrem», English Defence League, en av de yngsta organisationerna som bekämpar den totalitära islamismen. Varje gång jag läser i brittisk press om EDL:s aktiviteter undrar jag: vad är det som är högerextremt? Jag hittar få exempel. När kampanjen mot bygget av den nya stormoskén i Dudley pågick (moskébygget stoppades!), såg jag att EDL hade en banderoll där det stod «Black and White, Unite!» (se också på bilden nedan). Vad är det för högerextremt i det? Senaste nytt är att EDL bildat en judisk avdelning. Jaha, tänker jag, det är klart att det finns högerextrema judar, precis som det finns vänsterextrema. Men när jag läser deras manifest har jag väldigt svårt att hitta det högerextrema. Är det deltagarna i demonstrationerna som leder till den märkliga slutsatsen? Är de fel klädda eller klippta? Är de för unga? Viftar de med för många engelska flaggor (dvs St. Georgskorset)?

Låt mig poängtera att jag inte själv skulle ansluta mig till en gatudemonstration. Den tiden är förbi. Jag föredrar att uttrycka min hållning individuellt. Men jag skulle inte komma på tanken att se ner på människor som vänder sig emot islamiseringen av Europa! Inte en sekund. Tvärtom förstår jag varför de gör det. Det jag sett av brittisk gettoiseringen och islamistisk aktivism har övertygat mig om motståndets nödvändighet.

Kan ni hjälpa mig att leta efter det? Här återger jag hela English Defence League Jewish Divisions manifest, så kan vi hjälpas åt. Eller är det möjligen så att etiketten «högerextrem» sätts på varje person, grupp och organisation som bekämpar islamismen, vår tids nazism? Jag tror det. Läs och döm själv.

*

We, the English Defence League Jewish Division, support the British Armed Forces, the IDF and the British people. We are English, we love England, and we are committed to combat racism, fascism, anti-semitism, the biased media, and uninformed politicians.

We are here to fight for all people – Jews in England in particular – against attacks by pro-Islamic, anti-Jewish, anti-Israel media propaganda and lies, relating to Jews, Jewish culture and beliefs, and against blood-libels propagated by the left, Nazis and Muslims.

We are committed to waking up the sleeping Jewish press, e.g: The Jewish Chronicle, to the threat of Muslim attacks on Judaism, Zionism and to Muslim attempts to delegitimise Jews, the Jewish state of Israel and to force, by stealth and overt means, sharia law on England.

Our EDL units have gays, transgender, Black, Sikhs, Hindus, Jews and ex-Muslims (apostates) members. We are professionals of ALL classes! We are the only organisation in the UK that demonstrates against Muslim violence and discrimination against women, such as forced marriages, underage marriage, female genital mutilation and honour killings. Not one so-called feminist has spoken out against these terrible things, preferring to collude with male Muslims and respect these appalling acts as «culture»!

Our fight is worldwide: against Muslim hegemony, polygamy, misogyny, sharia law, the building of any more mosques in the UK, racist attacks on non-Muslims (or kuffar as they call us!), homophobic attacks, Islamic no-go areas for British people, Muslim-only services paid for by the tax-payer, laws just for Muslims. We repudiate preferential treatment for Islamic hate-speakers, terrorists and groups/organizations like IFE, Muslims against Crusaders, who, apart from being sponsored by terrorist organizations, proselytise against our armed forces and against the freedoms that the generations of English people have fought for!

This struggle is everyone’s struggle, and remaining silent is no longer an option. No Surrender!

English Defence League Jewish Division

*

Tidskriften Standpoint skriver i sin analys av EDL bland annat:

But it is problematic to designate the EDL as far-Right, because it is a single-issue pressure group. The only thing that everyone within its loose structure has in common is that they are against Islamic extremism, and that in itself is not necessarily a far-Right cause.

Nyheter 24 skriver däremot att EDL består av fotbollshuliganer som drivits bort från BNP:

I England är huliganer redan djupt inolverade i högerextrema organisationer. På lördagen drabbade antimuslimska English Defence League samman med motdemonstranter i Birmingham, England. Flera av deltagarna ska ha varit huliganer. 90 personer greps efter att demonstranter och motdemonstranter kastat flaskor och stenar mot varandra.

Och den politiska korrekhetens flaggskepp Expo skriver (och jag låter stavfelen vara kvar, de är på något sätt signifikativa):

English Defense League, har växt fram i kölvattnet av bråken vid en hemkomstparad för brittiska soldater i Luton tidigare i år. En liten grupp muslimer anklagade soldaterna för att vara barnamördare och slaktare vilket väckte starka reaktioner. Bland annat fick det bloggare och antimuslimska organisationer som United british Alliance, UBA, and Marsch for England, MFE, att vända blicken mot den lilla staden. Enligt Searchlight har även UBA och MFE fått stöd av fotbollshuliganer under sina manifestationer. Sedan dess har English Defense Legaue dragit till sig sympatier från huliganer över hela landet. Organisationen planerar att genomföra aktioner i flera delar av landet

*

Så, hur är det nu, är EDL en högerextrem organisation? Är det en organisation alls? Eller följer stämpeln av det faktum att man manar till kamp mot islamismen? Är det «huliganism» att aktivt betacka sig för mullornas och imamernas tortyrlagar, sharia, och Koranens levnadsregler? Att Expo anstränger sig riktigt hårt är helt i linje med dess övriga praktik. Har ni sett Expo brännmärka AFA:s våldsdåd i Sverige? Har ni sett Expo göra något annat än det förväntade?

Av Thomas Nydahl

http://nydahlsoccident.blogspot.com/2010/07/ar-detta-en-hogerextrem-organisation.html

Red. takker for anledningen til å bruke artikkelen