Nytt

Politibetjent Lars Kragh Andersen i København-politiet deler sine erfaringer med leserne av 180grader.dk. Han anslår at syv av ti etterlysninger på politiradioen gjelder «nydansker». Det er et sosialt faktum som ikke lar seg underslå. Hva gjør det med politiet over tid? Hva gjør det med forholdet mellom politi og politiske myndigheter hvis de hele tiden benekter at det forholder seg slik?

Kragh Andersen sier at han føler det som han arbeider i et utenlandspoliti.

ZKriminalitet blandt udlændinge – set fra patruljebilen

Overskriften er faktisk misvisende, da jeg mere mener «Kriminalitet blandt udlændinge og efterkommere af udlændinge fra ikke vestlige lande». Den titel har bare ikke decideret «overskrift kvalitet».

Jeg vil bestemt ikke ophøje mig selv til nogen sociologisk kapacitet og mine betragtninger kan sikkert bringes i tvivl af folk med indsigt i den videnskabelige metode, men jeg ved hvad jeg hver dag ser og hører som gadebetjent i København. Og det er ikke et opløftende billede der tegner sig, når man bevæger sig på gader og stræder og i øvrigt hører med på en politiradio 8 timer pr. vagt.

Når mine kollegaer og jeg sidder i bilen og lytter med på HS (HovedStationen – københavns radiotjeneste), hvor vi får vores opgaver fra, er det næsten en stående joke at gætte på, hvordan de rundkastede gerningsmænd signaliseres. Og det er dét fordi det beskæmmende tit ikke er etniske danskere, der rundkastes som gerningsmænd til dette og hint.

Faktisk vil jeg med min helt uvidenskabelige og tendiøse analyse gætte på, at 7 ud af 10 opgaver har med «udlændinge» at gøre. Et typisk signalement af en gerningsmand kan lyde: A: Mand, ca. 20 år, andengenerations-indvandrer, kort sort hår og iført sort jakke og blå jeans. Når et signalement som ovenstående rundkastes, kan hverken jeg eller de fleste af mine kollegaer lade være med at trække på smilebåndet og med slet skjult undren tænke over hvorfor mon, at der er så mange i etaten, der stemmer på Dansk Folkeparti (Igen min helt egen subjektive vurdering af forhold, der næppe er uvildigt og videnskabeligt undersøgt).

Det er typisk berigelsesforbrydelser som ovennævnte signalement rundkastes til – episoder som f.eks. det vi i spøg kalder «Det daglige røveri på Fredsikssundsvej», men sagerne kan i princippet være alt fra taske- og knallerttyveri til indbrud.

Ovennævnte har et så stort omfang at jeg ikke kan lade være med at føle mig som en slags «udlændinge politi», når jeg arbejder – og det er ikke en ubetinget god fornemmelse!

Så som ivrig tilhænger af Liberal Alliance kan jeg kan jeg kun være glad for, at politiets nye radiosystem «Sine» er krypteret. For hvis alle kunne lytte med ville DF med statsgaranti få sig en hel del flere medlemmer og ditto stemmer. Jeg spår f.eks. en mand som Nicolai Sennels til at blive en rigtig stemmesluger for mine kollegaer, og det er ren logik set med politi-øjne. Desværre.