Demonstrasjonsgruppen «De frivilliges» talsmann og sharia-studenten Mohyeldeen Mohammad støtter drapstruslene mot de to norsk-kurderne som brant sider av koranen. Truslene skal angivelig stamme fra mullah Krekar, som Mohammad for anledningen kaller «onkel».

De to norsk-kurderne brant koransidene i protest mot Saddam Husseins al-Anfal-kampanje, da innholdet på de aktuelle sidene ble brukt til å rettferdiggjøre regimets angrep på kurdere i Nord-Irak i årene 1986-1989. Kampanjen ledet blant annet til giftgass-angrepet på landsbyen Halabja i mars 1988, og uavhengige kilder anslår at kampanjen kostet mellom 100.000 og 150.000 kurdere livet. Husseins kampanje har navn etter koranversene al-Anfal som forteller om slaget ved Badr. i 624, hvor 319 muslimske krigere skal ha triumfert over 900 vantro motstandere.

De to mennene, som er 34 og 36 år gamle, hevdet overfor avisen at det er mulla Krekar som har spilt inn truslene.

I lydopptaket oppfordres alle muslimer til å drepe på grunn av koran-brenningen, og stemmen på opptaket spør om det er noen som tør drepe.

Oppfordringen om å drepe de to kurderne har ført til trusler og hatske meldinger mot dem. Flere videoer med bilder fra bokbrenningen er spredt på internett.

Mohammad – som ellers er kjent for trusselen om en terroraksjon i Norge og for å støtte drap på homofile – reagerer så sterkt på brenningen av hans hellige bok at han også støtter drapstruslene mot de norsk-kurdiske mennene:

På Facebook har han oppfordret Arfan Bhatti om å spre videre drapstruslene, og hevder de to kurdernes handlinger er verre enn Dagbladets trykking av Muhammedkarikaturene.

– Bror, jeg ber deg, for Allahs skyld, om å spre denne fatwa vår onkel har gitt ut, og vekk Ummah, for dette er verre enn karikaturene av februar, skriver Mohyeldeen Mohammad i meldingen som ble postet på Arfan Bhattis Facebookside søndag.

Arfan Bhatti sier i en kommentar til tv2nyhetene.no at han har sendt en melding til en av de to kurderne bak koranbrenningen, men vil ikke fortelle hva innholdet i meldingen hans var.

– Jeg har sendt en privatmelding til en av de to, og innholdet i den meldingen står ved lag. Utover det støtter jeg hver og en sin oppfordring om å boikotte de to, om det kommer i form av å advare og gjøre andre muslimer oppmerksomme mot dem, eller oppfordring om å ta avstand fra de to, skriver Arfan Bhatti i en epost.

Truslene er anmeldt til politiet, og politiadvokat Margrete Velund ved Grønland politistasjon bekrefter at saken er under etterforskning.

TV2: Mohyeldeen støtter drapstrusler mot kurdere

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.