Våren er her. Norge er de neste to månedene det beste sted å være. Det finnes ikke noe større enn den friske vårluften, å kjenne livet reise seg av vinterens favntak. Det er også tiden for praktiske ting.

Derfor vil tjenesten være noe kortere enn vanlig innimellom.

Men det er ingen motsetning mellom hånden og ånden. Tvertimot. De er til gjensidig berikelse.

Alle ting belærer. Å arbeide med ved og maskiner belærer: om tingenes beskaffenhet, om treet som har fascinert meg siden barndommen, og maskinene. Jeg får mer og mer respekt for de som forstår og behersker maskinene. Hva ville våre liv vært uten? Datamaskiner kan ikke kløyve ved.

Det er en annen side ved kroppsarbeid: å lære seg å logge av. Jeg vet ikke om det er alder eller årstid: kanskje det bare er bruset av våren som får en til å si: til helvete med NRK og Aftenposten. De er uvesentlige. Akkurat her og nå er det bare vulkanen av lys og sevje som betyr noe. Den overdøver alt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂