Nytt

Forfatter og statsstipendiat Walid al-Kubaisi mener at Dagbladets redaksjonelle linje har oppdratt muslimer til å oppfatte kritikk av islam som hets, og kritiserer spesielt debattredaktør Marte Michelets rolle:

Den norsk-irakiske forfatterens kritikk retter seg spesielt mot Marte Michelet, som er debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet. I en artikkel som Brun feminisme gir Michlet uttrykk for at feministisk islamkritikk er en del av den generelle hetsen mot muslimer.

– Når Marte Michlet protesterer og lager ramaskrik mot islamkritikk, så er heller ikke så rart at mange muslimer lager ramaskrik når Islam blir kritisert. De blir jo oppdratt til det av Dagbladet, sier Walid al-Kubaisi.

Al-Kubaisi mener det er underlig at Dagbladet trykket Muhammed-karikaturen som avisen fant ved å klikke på en lenke på PSTs Facebook-profil. Det var Arfan Bhatti som tipset Dagbladet om lenken:

– Vi snakker om avisen som ikke hadde Berlinmurens fall på førstesiden. Men når de gjør en Facebook-lenke til førstesidestoff, så lager den en stor sak av noe som egentlig er veldig trivielt. Jeg støtter selvsagt ytringsfriheten, men Dagbladets oppslag var åpenbart en uansvarllig handling som hadde til hensikt å provosere. De som demonstrerer fredag har selvsagt rett til å kritisere handlingen, men burde ha gjort det uten å demonstrere. Mange muslimer er lei av disse protestene mot ytringsfriheten, sier al-Kubaisi.

– Blitt blinde
Walid al-Kubaisi kritiserer også Dagbladet for å ha trykket en tegning de ikke kjente bakgrunnen til. Tegningen skapte en voldsbølge i Hebron på Vestbredden Palestina i 1997.

– Det går ikke an å sette på trykk tegninger eller bilder uten at man vet hva det er man publiserer – uten å kjenne hele historien. Journalistene som har satt det på trykk burde ha blitt jaget ut av redaksjonen. Men Dagbladet var vel blitt blinde fordi de ønsker å redde avisen, sier al-Kubaisi.

Nettavisen – Oppdrar muslimer til å protestere

Via Hablog