KrFs nestleder vil ha et mer liberalt Kristelig Folkeparti. I hennes øyne betyr liberal en mer kritisk holdning til Israel.

Mange vil mene at KrF i denne sammenheng allerede er «liberal». Under Dagfinn Høybråten er partiet allerede lunkent til Israel. Høybråten stilte ikke opp ved fredsmarkeringen for Israel under Gaza-krigen sist vinter, og tapte stort på det. Siv Jensen var der og fremsto som modig, især da motdemonstrantene gikk amok.

Hansen er ung og moderne og kommer med utspill for å gi partiet større appell. Forslagene vitner om at hun ikke forstår den krisen liberale mennesker befinner seg i. Det er en grunn til at liberale må forsvare seg, men det ser ikke Hansen, og ordvalget vitner om det.

Hansen vil ha en kristendemokratisk modernisering av partiet. Hun mener et åpent og raust KrF vil senke terskelen for å stemme KrF, og at et nytt KrF har potensial for oppslutning på 10–15 prosent.
* Den ensidige Israel-støtten må endres.
* Forslaget om å flytte den norske ambassaden til det okkuperte Jerusalem må fjernes.
* Nei til den israelske muren.
* Tillitsvalgte trenger ikke lenger være bekjennende kristne.
* De kan gjerne være homofile også, bare de deler det kristne verdigrunnlag.
* Ja til homofilt ekteskap gjennom borgerlig vigsel.
* Ja til EU.
* Vinmonopol i hver kommune.
– Jeg tror vi må forandre oss for ikke å lide samme skjebne som Venstre, sier Inger Lise Hansen, vel vitende om at det vil vanke hard kritikk fra mange i dag – på siste dag av KrFs Lokalpolitikerkonferanse 2010.

Nestleder vil skrote KrFs Israel-politikk