Kjære lesere, nå er jeg rørt. Det strømmer inn med innbetalinger til årsabonnement og folk er romslige og tar i. Det betyr mye for oss som skriver. Den moralske støtten er like viktig som den økonomiske.

Utviklingen løper fortere enn ordene. Document.no’s oppgave er å forsøke å sette ord på det som skjer. Meningsindustrien vil ikke det. Ord er viktige, de kan forløse, åpne øynene. La meg si det slik: veien blir til mens en går og det er mange aha-opplevelser under skrivingen. Det gjør arbeidet verdt det: å kjenne at vi rører ved noe som er sant. Det får ikke hjelpe hva professorene og bedreviterne sier. Jeg kan fornemme at leserne sier «ja! slik er det». Det er en respons som flommer gjennom eteren – dvs. fiberen, men også er følbar på gater og streder. Det ligger stemninger i luften. Folk som deler noe kommuniserer!

Det synes jeg vi skal fortsette med. På trass. Men vi skal gjøre det på en måte som vi kan være bekjent av.

Vi kan vedstå oss tvil, skepsis, og noen ganger går det tungt. Men har ikke nordmenn noe av det samme som serberne kaller «inat» – et tross, et kjerringa mot strømmen, et ikke-faen! Da går vi på med krum hals.

Jeg konstaterer at de som oppfatter seg som intellektuelle i dette landet stort sett lever av ironi. Hvis de begeistres så er det for de døde.

La oss heller hylle livet og de levende!

Kontonummer til Document er altså 1503 02 49981 og vi er glad for alle beløp, store som små, i frivillig årsabonnement.