Anita Bjørnevig Knutsen gjorde sterkt inntrykk på det norske folk da hun i forrige uke var gjest i NRK Debatten. Knutsen fortalte om sin fortvilte situasjon, hun har store problemer med å betale regningene. Som alenemor med to små barn er stiuasjonen kritisk.

Torsdag kveld var Bjørnevig Knutsen igjen med, denne gang på videolink.

– Hva mener du regjeringen må komme med nå? spurte programleder Fredrik Solvang.

– Jeg er ikke politiker, men det de kommer med nå, er latterlig, det er en stor hån. Det er ikke på langt nær nok. Folk fryser, folk er redde, de mister nattesøvnen. De kan begynne med å gi oss tilbake det de tok fra oss i utgangspunktet, og det er strømmen. Den er ikke deres!

Solvang presiserer at det hun sikter til, er hva regjeringen så langt har lagt på bordet: litt økt bostøtte, litt lån til studenter og litt økt sosialhjelp.

– Og det er ikke godt nok!  Jeg har funnet ut i dag, ut fra statens egne satser, det de mener at vi, folket, skal leve av på én måned, da går jeg 8.000 i minus hver eneste måned.

Knutsen påpeker at hun, som vanlig arbeidende, ikke fattig, ikke omfattes av noen av regjeringens støtteordninger.

– Og de 8.000 jeg går i minus – da har de ikke tatt med den nye strømmen. Da blir det kanskje 16.000 …

Programleder supplerer at Knutsen er på AAP (arbeidsavklaringspenger), og dermed har ganske lav inntekt, 66 prosent av opprinnelig lønn.

– Hvilke reaksjoner har du fått siden du var her?

– Veldig mange reaksjoner. Mange sinte, mange glade, mange rørte. Det er noen som sitter ekstra hardt igjen. En av de hardeste var en mor som nettopp har født en baby, og … jeg får vondt når jeg nå sier det høyt … de klarer ikke å varme opp huset, og vannlasset nede på nattboden, der frøs det til rim. Så de har flyttet opp i stua. Dette er vanlige arbeidere. De klarer ikke å holde det varmt, og babyen er én måned … Og dette er Norge, liksom. Og det skal vi godta, en vanlig arbeider? Det går ikke!

Fredrik Solvang: – Takk skal du ha for at du var med i Debatten nok en gang, Anita.

Programlederen henvender seg igjen til politikerne i tv-studioet. Det kommer en strøm av ord. Jeg husker ingen av dem.

Kun dette sitter igjen:

– De kan begynne med å gi oss tilbake det de tok fra oss i utgangspunktet, og det er strømmen. Den er ikke deres!

 

Se intervjuet med Bjørnevig Knutsen.

Se hele NRK Debatten 9. desember.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.