Programleder for Debatten på NRK, Fredrik Solvang, har måttet bøye seg for skravleklassen, nå også på Instagram. Annerledes kan det ikke tolkes når NTB gis jobben med å fortelle at hijab-debatten som skulle vært holdt tirsdag kveld, er avlyst. Med har NRK påført seg selv en virtuell hijab.

Slik forklarer Fredrik Solvang det på sin egen Instagram-konto:

Skjermdump av Fredrik Solvangs post på Instagram.

– Så vi må finne nytt tema til i kveld, kommenterer Solvang sitt eget innlegg som ble postet ved 11.30-tiden, tirsdag.

Solvang og hans stab klarer helt sikkert å finne et annet tema, og er Solvang like tøff som de iranske kvinnene som nå utfordrer det presteregimet i Teheran, burde han gjøre som signaturen viste_espen foreslår i sitt svar til Solvang:

viste_espen
Då er det relevant å debattera kvifor det ikkje er relevant å debattera hijab og demonstrasjonane i Iran.

Da Solvang mandag la ut temaet på Instagram, spurte han sin vane tro sine følgere på Instagram, ikke på Twitter eller på NRKs egne sider, følgende:

Hvilke stemmer bør være med hvis vi skal diskutere hijab i Norge i lys av Masha Aminis død og hijabpåbudet i Iran og andre islamistiske land?

NB! Vi skal ikke redusere frihetskampen og en gryende revolusjon i Iran til et spørsmål om for eller mot hijab, men vi må ta tak i det som utløste protestene, nemlig håndhevelsen av et religiøst påbud om å dekke til håret.

Der berører Solvang kjernen av problemet. En debatt om oppøret som pågår i Iran, der det meningsløse hijab-påbudet ser ut til å være strået som kan bryte ayatollah-kamelenes rygg, ville ikke ha dratt mange seere. Å diskutere Iran, uten å se på hvordan norske muslimer, deres trossamfunn og deres støttespillere i norske myndigheter forholder seg til hijab i Norge, ville jo være like meningsløst som det motsatte. Selvsagt ville dette kunne ha blitt en debatt som kunne ha fått flere sofasittere til å våkne litt.

Amnesty Norge var ikke blant de som protesterte på valget av tema.

amnesty_norge
Helt fantastisk at dere tar opp dette tema i Debatten👏🏼 Vi stiller gjerne opp om ønsket!

Signaturen laila_janet kommenterte også, i ibsensk ånd (om jeg hamrer, eller hamres, like fullt skal det jamres):

laialjanet
Viktig tema! Som en som har gått med hijab selv (opplevd hets og trusler da jeg gikk med) og som valgte å ta den av (opplevd mye hets og trusler på grunn av det og), håper jeg at dere velger noen som balanserer dette emnet!

Det ønsket får hun nok ikke oppfylt. NRK, godt assistert av skravleklassens godhetspositører ville ikke ha noen slik debatt. De har valg å påføre oss alle en virtuell hijab.

I Iran pågår opprøret fortsatt for fullt. Her en av mange videoer som kan finnes på Twitter eller YouTube:

På en tweet mandag skrev Masih Alinejad følgende:

“We the people of Iran don’t want you to save us, we want you to stop saving the our murderous regime”.

Les saken om hvordan hun lever i fare for regimet, også i USA:

Iran forsøkte å drepe dissident i USA etter mislykket kidnappings­forsøk

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.