Petter Eide i organisasjonen Leve reagerer på Durek Verretts påstand om at det finnes en selvmordsånd som man selv kan drive ut.

I en ny video på Instagram sier Verrett at han vil dele sjamansk kunnskap og teknikker for hvordan man håndterer selvmord.

– Ja, vi snakker om noe tungt her, men det er viktig for oss å være i stand til å beskytte oss selv. I sjamanismen tror vi at det finnes en selvmordsånd, sier Verrett.

Verrett påstår man selv kan bli kvitt «selvmordsånden». Han forteller om en teknikk som skal hjelpe deg å få denne ånden ut av deg.

Denne teknikken går blant annet ut på å puste, og å si noen utvalgte ord for å fjerne «selvmordsånden».

Dette mener Petter Eide, styreleder i Leve – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord – er et livsfarlig budskap.

 Her kommer han med en påstand at selvmord skyldes at en ånd har tatt bolig i kroppen din og at du ved hjelp av egen tankekraft skal kunne drive den ut. Jeg har nesten ikke ord for hvor opprørt jeg blir når jeg hører slikt visvas. Han leker med folks liv, sier Eide til VG.

Verrett selv sier han «ser på sjamanisme som et nyttig tilskudd til helsevesenet.»

– Jeg har respekt for hva profesjonelle, som leger og psykologer gjør, og jeg prøver ikke å fortelle dem hvordan de skal gjøre jobben sin. Det handler om å respektere hverandre og forstå at vi alle har forskjellige måter å hjelpe folk på, sier Verret.

Eide er ikke imponert.

– Det er krevende å tenke seg ham i kongefamilien med denne typen holdninger, avslutter han.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.