Nytt

Samtlige av de 30 representanter fra Miljøverndepartementet som skal delta på klimamøtet i København velger fly fremfor mer miljøvennlige alternativer som tog eller buss:

Men så langt har ingen representanter fra det offisielle Norge tenkt å reise miljøvennlig når de skal delta på FNs klimatoppmøte i København 7-18. desember.

– Den norske delegasjonen er foreløpig på snaue 150 personer, hvorav en betydelig andel representerer det sivile samfunn. De fleste av Miljøverndepartementets rundt 30 deltakere på Københavnmøtet tar sikte på å reise med fly, sier kommunikasjonsrådgiver i Miljøverndepartementet, Andreas Keus, til Nettavisen.

Leder i Fremtiden i våre hender, Arild Hermstad, mener at de norske delegasjonsmedlemmene burde benyttet seg av mer miljøvennlig transport som tog eller buss. På spørsmål om det er greit å fly, svarer Hermstad:

– Greit er det ikke. Vi har sjekket opp det samme selv, og det er deprimerende hvor lang tid det tar å ta tog til København, så buss er mer aktuelt for oss, sier Hermstad, som skal selv være til stede under toppmøtet, til Nettavisen.

– Det går jo tog til København, svarer leder i Greenpeace Norge, Truls Gulowsen, på spørsmål om det er greit å fly.

Miljøverndepartementet understreker at det offisielle Norge vil kjøpe klimakvoter i forbindelse med flyturen, men det holder ikke mål, sier Gulowsen:

– Klimakvoter løser jo ikke problemet med å fly. Selv om det er bedre med klimakvoter enn uten, så er det best å la være å fly. Dette toppmøtet har vært planlagt så lenge i forveien og det er såpass kort avstand til København, så det hadde vært all right om en god del av det offisielle Norge benyttet seg av tog, sier Gulowsen til Nettavisen.

Nettavisen: Det offisielle Norge flyr til klimamøte

Les også