Nytt

Allerede i 1983 kunne Blekingegadebanden kanskje vært avslørt, hvis sikkerhetspolitiet, PET, hadde samarbeidet med politiet om ranet i Lyngby. Men det nedla PET-sjef Per Larsen forbud mot, skriver tidligere krimininalinspektør Jørn Moos og to journalister i en ny bok. Moos var en av dem som arbeidet tett og lenge med etterforskningen av banden.

Det er lenge blitt hevdet at PET visste om Blekingegadebandens aktiviteter, men unnlot å stanse dem. Av en eller annen grunn ble det heller ikke reist anklage om terrorvirksomhet mot banden.

Når en etterforsker retter så harde anklager mot en tidligere PET-sjef, vekker det oppsikt.

Han retter en anklagende finger mod den tidligere PET-chef Per Larsen for at have saboteret efterforskningen i flere grove røverier, som banden begik. Ifølge Jørn Moos havde Per Larsen ansvaret for, at det almindelige politi ikke kunne gribe ind over for banden.
«Det værste sludder»

I TV2 Nyhederne torsdag aften afviste Per Larsen kritikken og kaldte den «det værste sludder, jeg har hørt».

– Jørn Moos viderebringer myter, som ikke har bund i virkeligheden. De mennesker var interessante i forbindelse med PFLP, men vi havde ingen mistanke om, at de havde begået noget kriminelt, siger Per Larsen.
PET-kommission frikendte PET

Gruppen begik flere grove røverier for at skaffe penge ind til PFLP i årene forud for drabet i Købmagergade.

Men i sommer afviste PET-kommissionen, at PET eller Justitsministeriet havde spændt ben for to politifolk, der forsøgte at opklare et røveri til 8,3 millioner kroner i Lyngby i 1983.


Nyt angreb på PET i Blekingegadesagen