Nytt

Historien om Blekingegadebanden, en lukket kjerne av venstreorienterte som på 80-tallet ranet banker og kjøpesentre for penger til palestinsk terror, blir mer og mer bisarr. Det er kommet frem at overvåkingspolitiet PET kjente til banden, men unnlot å gi politiet opplysninger som kunne ført til oppklaring.

Nå viser det seg at en kvinnelig lege som stjal pasientopplysninger og ga til banden, ikke ble tiltalt. Hun ble heller ikke straffet av Legeforeningen eller Helsetilsynet.

Legen var gift med ett av bandemedlemmene, Karsten Møller Hansen. Personopplysningene ble brukt av banden til å leie biler og leiligheter. Handlinger som førte til drap.

At legens handlinger ikke fikk noen konsekvenser for henne, har vakt oppsikt. Legen ønsker heller ikke nå å stå frem.

Hverken Sundhedsstyrelsen eller Den Danske Lægeforening greb i sin tid ind over for lægen, selv om hun havde forsyndet sig groft mod sit lægeløfte.

Avdøde statsadvokat H.C. Abildtrup ville have Sundhedsstyrelsens vurdering af, om K skulle fratages sin lægeautorisation, men det afviste daværende direktør Michael von Magnus. Han mente, at der ikke var risiko for hendes lægearbejde.

Daværende chef for Den Danske Lægeforening, Jens Kristian Gøttrik, mener, at foreningen ikke begik en fejl ved at undlade at indlede en disciplinærsag mod K.

»Når hverken anklagemyndigheden eller Sundhedsstyrelsen skred ind, var det heller ikke vores opgave,« siger han i dag.

Politiet bremsede tiltale mod Blekingegade-læge