Nytt

Egyptisk politi har begynt å arrestere mennesker som drikker og spiser på dagtid under Ramadan.

Det kan være risikabelt at drikke og spise i løbet af dagen i Egypten i denne tid. Disse dage er det den muslimske fastemåned Ramadan, og ifølge avisen al-Arabiya har egyptiske politifolk arresteret flere mennesker, der spiste og drak på gaden.

I Ramadanen må muslimer ikke spise eller drikke fra solopgang til solnedgang, men det er langt fra alle muslimer, der overholder disse religiøse regler. Ej heller Egyptens kristne indbyggere følger den muslimske faste.
Bryder en ikke-eksisterende lov

Der er ingen lov i Egypten, der forbyder folk at drikke og spise, og derfor har menneskerettighedsorganisationer protesteret mod arrestationerne. Egyptens kristne koptere har lavet en kampagne mod arrestationerne.

«Vi har sendt en udtalelse til indenrigsministeren og bedt ham om at undersøge arrestationerne og stille de ansvarlige for en dommer,» har kampagnens talsmand Samuel al-Ashay udtalt til al-Arabiya:

«De har krænket den personlige frihed og vil ende med at skabe et nyt Taliban i Egypten.»


Egyptisk politi arresterer sultne og tørstige mennesker

Les også

-
-
-
-
-
-