Nytt

Abid Q. Raja holdt dialogmøte på LItteraturhuset mellom Siv Jensen og innvandrerungdom. Det satt ingen fra Arbeiderpartiet i panelet, for Raja godtok ikke statssekretær Hadja Tadjik, det skulle være leder/nestleder eller ingen.

Under møtet reiste to AUF-jenter med innvandrerbakgrunn seg opp og kritiserte denne utvelgelsen. Det har i ettertid fått Raja til å gå løs på Ap, og de to jentene med et språk som brukt av alle andre ville blitt oppfattet som diskriminerende.

– To unge jenter i 20-åra tok til ordet i debatten og gav han kritikk for at Tajik ikke fikk delta. De to og andre følte seg ikke representert i panelet, og de mente det var feigt å ikke ha med henne i debatten, sier AUF-leder Martin Henriksen til Dagbladet.

Han mener Raja bruker hersketeknikker av verste sort.

– Det er tragisk at når to unge unge jenter med minoritetsbakgrunn tar til orde, så setter han dem i bås ved å kalle de «Hadiavenninner», «norsk-brun» og minoritetsjenter med anførselstegn.

– Lavmål
– Det mener jeg er lavmål av en som har som mål for å komme seg inn på Stortinget. Det er en uverdig hersketeknikk. Er det sånn han ønsker at unge oppegående jenter med minoritetsbakgrunn skal møtes? undrer Henriksen.

Han mener dette er langt unna noen form for dialog.

– Jeg håper ikke det er sånn Raja mener dialogen skal føres. Jeg hadde ikke sluppet unna med å bruke disse betegnelsene, og jeg mener ikke Abid Q. Raja bør slippe unna med denne typen debattlavmål.

Raja tar ikke kritikken til seg. Tvert imot. Han tar enkeltuttalelser og setter dem inn i sin egen fortolkning: Til og med Anniken Huitfeldts krav til innvandrermenn om å ta et tak hjemme, blir av Raja utlagt som «stigmatiserende».

Man mener det er arbeiderpartipolitikerne som er fremst på å spre fordommer i Norge.

– Det startet med tidligere likestillingsminister Karita Bekkemellem som likestilte hijab med kjønnslemlestelse. Og det stoppet ikke der, det fortsatte med at Martin Kolberg sa han ville bekjempe radikal islam. Når han fikk spørsmålet om hva radikal islam var, svarte han at det var kvinneundertrykking.

– De fleste er i mot kvinneundertrykking, men det er ikke det samme som radikal islam. Det er islamister som sprenger seg sjøl i lufta.

Raja reagerer også på at likestillingsminister Anniken Huitfeldt snakket om at innvandrermannen måtte gjøre mer arbeid hjemme.

– Hun omtalte alle minoritetsmenn som innvandrer menn, og det er stigamisering på det verste, mener Raja.

– Raja bruker de verste hersketeknikkene mot unge minoritetsjenter

Les også

-
-
-
-