Nytt

400 politimenn raidet tirsdag 19 forskjellige steder i Melbourne tirsdag, og avverget det som etter sigende var ment å bli Australias største terrorangrep. Gruppen hadde planlagt å angripe en militærbase og drepe flest mulig soldater.

Det mest alarmerende sett fra vestlige styresmakters side, er at gruppen hadde forbindelse til den radikale al-Shabaab-militsen i Somalia. Nok en gang slår dermed en konflikt i et muslimsk land inn i et vestlig land pga antallet muslimske innvandrere.

Gruppen i Somalia ville hevne vestlig innblanding i Somalia. En slik er nesten ikke-eksisterende. USA har levert 40 tonn våpen til den sittende regjering som springer ut av Foreningen av islamske domstoler som USA gjennom Etiopia var med å styrte. Al Shabaab-militsen forsøker å overta hele Somalia gjennom brutalitet og terror.

For jihadistene er hele verden arena, og det reiser enorme sikkerhetsutfordringer for myndighetene, og ikke minst muslimske minoriteter i Vesten.

Somalia ser ut til å seile opp som en «hissig» konflikt, selv om det vestlige engasjementet er minimalt.

Australia ‘foils suicide attack on army base’