NRKs Dramaavdeling snur og godtar teaterstykket om en selvmordsbomber skrevet av Ole Asbjørn Ness. Ness beskrev i en kronikk i Aftenposten frustrasjonene ved å arbeide med dramaturger og instruktør som ikke likte slutten.

Radioteatersjef Nils Heyerdahl sier til Dagbladet.no at de skal finne en ny instruktør.

– Vi har besluttet at vi går videre med sikte på å produsere stykket. Ledelsen i NRK Drama har gått gjennom manus, og funnet at det har så høye kvaliteter at vi ønsket å gjennomføre det, sier han til Dagbladet.no.

Heyerdahl har hele tiden avvist at Ness skal ha fått noe ultimatum fra NRK. Problemet skal ha vært en intern konflikt mellom Ness og instruktøren og dramaturgen. Nå vil NRK finne en ny instruktør til stykket.

– Det har ingen hensikt å gå videre hvis det er uenighet innenfor det kunstneriske teamet. Det er fortsatt et og annet som må gjøres med manus, men det må skje med den vi velger som ny instruktør, sier han.

Modererende imam
– Får Ness nå beholde slutten slik han vil ha den, med at hovedpersonen sprenger seg selv i lufta?

– Det er det premisset han har satt, så jeg regner med det. Slik jeg oppfatter stykket, handler det først og fremst om en ung mann som i fortvilelse og voldsom aggresjon mot samfunnet kommer i kontakt med et miljø som får ham til å tenke ekstreme tanker. For meg er det ganske viktig at en av de modererende kreftene i stykket, og som prøver å hindre ham, er en imam. Det er et spennende stykke, som jeg gleder meg til å sette opp, sier Heyerdahl.

På spørsmål om det er kronikken som gjorde utslaget, svarer Heyerdahl benektende. Forfatter Ness er lykkelig over vendingen saken har tatt. Han har brukt tre år på stykket og følte det frustrerende å stange hodet i veggen.

Dagbladet: NRK lager selvmordsbomber-hørespill likevel