Nytt

Iført en hijablignende drakt besøkte dronning Sonja Islamic Cultural Centers (ICC) moskè i Oslo. ICC er imidlertid tilknyttet den fundamentalistiske organisasjonen Jamaat-e-Islami, som er Pakistans eldste religiøse parti og arbeider for å gjøre landet til en islamsk stat styrt av sharia.

Forsker Laila Bokhari ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) sier at Jamaat-e-Islami er en fundamentalistisk og konservativ bevegelse. I beste fall har en av bevegelsens toppledere, Qazi Hussain Ahmad, vært uklar i sin holdning overfor al-Qaida og Osama bin Laden, mener hun.

Imam Mehboob ur-Rehman ved Islamic Cultural Center i Norge sitter forøvrig i Det europeiske fatwarådet, hvor Yusuf al-Qaradawi er formann. Qaradawi hyllet som kjent Adolf Hitler for Holocaust og spådde et nytt under muslimer tidligere i år – noe som til og med vakte oppsikt i norske medier.

Dagbladet: Dronning Sonja besøkte moské som støtter fundamentalister