Nytt

Egypt har arrestert 49 agenter for Hizbollah som egyptisk politi hevdet skulle overvåke trafikken i Suez-kanalen og oppfordre til uro i landet.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah gikk til det oppsiktsvekkende skritt å bekrefte at en av deres men var arrestert. Men han sa at hvis det å støtte palestinerne var en forbrytelse, så var de skyldige.

Men Egypt kjøper ikke denne fremstillingen. De vet at Hizbollah bruker støtten til palestinerne som en rambukk mot alle som ikke støtter Hamas på deres premisser. Det vil si en åpen grense mot Egypt, hvilket betyr at Egypt mister kontroll over grensen til en revoilusjonær-islamistisk bevegelse. Det kan ikke Egypt ta sjansen på. De har selv et Muslimsk Brorskap som ønsker regimeskifte.

Slik er det palestinske problemet blitt en del av maktkampen innad i den arabiske og muslimske verden, og motsetningene er ikke blitt mindre siden Gaza-krigen.

Hassan Nasrallah, the Hizbollah leader, made a rare television broadcast to confirm that one of those arrested, Sami Chehab, was an operative in the movement. But he said that Mr Chehab posed no threat to Egypt and was only helping the Palestinians to fight Israel.

«Our brother Sami is a member of Hizbollah,» said Mr Nasrallah on Al-Manar television, Hizbollah’s own satellite channel. «We don’t deny this. He was providing logistical help to the Palestinian resistance at the Egyptian-Palestinian border. All other charges are false. If aiding the Palestinians is a crime, then I am proud of it.»


Egypt foils plot and arrests 49 ‘Hizbollah suspects’

Egypt has risked deepening a rift with Iran and some Arab countries by accusing Hizbollah of recruiting terrorist cells inside its borders.