Å, dere troende! Drep de ikke-troende som er i nærheten av dere og behandle dem hardt, og dere skal vite at ALLAH er med dem som frykter Ham! Koranen, al-tawba,123

ISLAM & Graphic

Med Ahmed Mashhouri har Norge fått en iransk kunstner, som arbeider med et moderne grafisk uttrykk og stiller troen under debatt. Det skjer i opplysningens ånd. Bildene kan på ingen måte tolkes som ondsinnede. De kan minne om Per Kleivas Vietnam-bilder, noen av dem. Hvordan vil norsk offentlighet og muslimer i Norge ta imot dem? Disse bildene er i høy grad legitime som kunstuttrykk. Porsgrunn kunstforening viser mot ved å tilby seg å kjøpe bildene og bruke dem i undervisningen. Det er nettopp den problematisering kristendommen har vært utsatt for, som har dannet et mønster. Islam vil uvegerlig bli utsatt for det samme. Iranere har opplevd på kroppen hvordan religionen brukes. I et land med ytringsfrihet ønsker de å stille sider av Koranen under debatt.

Ahmed Mashhouri har sin egen blogg der bildene er lagt ut og kan kommenteres.

islamgraph.blogspot.com