Den lille historien høres nesten ut som et teaterstykke. En ung muslimsk pike får jobb i en 7-Eleven-butikk. Første arbeidsdag tropper hun opp i hijab, noe hun ikke hadde under intervjuet. Det liker sjefen dårlig. Han har et tyrkisk navn. LO tar saken for jenta og klager den inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Men eiergruppen Reitan foregriper og sier butikksjefen tar feil: selvfølgelig kan man gå med hijab i 7-Eleven.

Slik er dagens flerkulturelle Norge: der en tyrker ser problemer, ser det offisielle Norge bare rettigheter.

Tanveer hadde ikke på hijab da hun var i jobbintervju med den samme sjefen, av den grunn at hun på det tidspunktet aldri hadde gått med hodeplagget.

– Jeg prøvde den i butikken for første gang dagen før min første arbeidsdag, og fikk ikke lyst til å ta den av, sier Tanveer.

Hun mener det er irrelevant hvor lenge hun har gått med hijaben.

Identitet
– Nå er det en del av min identitet. Jeg har lest et sted at 7-eleven står for frie valg. Hvorfor respekterer de ikke mitt valg, spør Tanveer, som understreker at hun ikke tar opp saken fordi hun ønsker jobben tilbake.

– Jeg gjør det av hensyn til andre jenter med hijab som skal ut i arbeidslivet, sier hun.

Tanveer tok kontakt med ungdomssekretær Karl Ernest Koch i LO, som igjen har tatt opp saken med Likestillings- og diskrimineringsombudet.

– Dette er en viktig sak fordi arbeidsmarkedet skal være åpent for alle, uansett hvilken religiøs bakgrunn man har, sier Koch. Han forteller at han nå forventer at 7-eleven begynner å følge spillereglene i arbeidslivet og ikke overkjører mennesker som ikke er klar over rettighetene sine.

– Hijab er et religiøst hodeplagg. Om hun har det på hodet eller ikke har ingenting å si for hvor godt hun utfører jobben. Tidspunktet for når hun begynte å gå med det er uvesentlig, sier Koch.

Butikksjef Suat Catalgöl viser til uniformsreglementet: Ansatte kan ikke gå slik de vil.

Men det virker som om Tanveer får viljen sin og slipper å vente på Likestillingsombudet.

Solfrid Flateby er kommunikasjonsdirektør i Reitan Servicehandel som eier 7-elevenkjeden. Hun synes det er leit at Tanveer opplevde å bli nektet å jobbe med hijab.

– Det jobber folk med hijab på 7-eleven og på Narvesen. Vi skal være fleksible, ikke diskriminere og ha rom for alle, fortsetter hun.

Hun mener kjøpmannen burde ringt hovedkontoret og spurt om råd dersom han var i tvil. Reitan Servicehandel kommer til å ta opp saken med ham. Flateby tar likevel selvkritikk på at uniformsreglementet kanskje ikke er presist nok.

Hijabnekt på 7-elevenDagsavisen: Hijabnekt på 7-eleven

– Vi vil vurdere om det skal stå eksplisitt i reglementet at hijab er tillatt, slik at det ikke oppstår flere misforståelser, sier Flateby.