Nytt

Den danske utenriksminister Per Stig Møller fikk onsdag overlevert en liste med 1.000 underskrifter som krever at Danmark boikotter Durban II-konferansen.

Blandt de underskrevne navne er Kurt Westergaard , Peter Lund Madsen, Peter Øvig Knudsen, Jørgen Leth, Bjørn Nørgaard og Manu Sareen. De syv ovenstående og 993 andre danskere vil have, at Danmark boykotter konferencen, fordi et flertal af islamiske stater med støtte fra blandt andre Kina og Cuba agter at gradbøje FNs universelle menneskerettigheder og lægge begrænsninger på ytringsfriheden i hele verden.

«Vi graver vores egen grav»

– Mange religioner prædiker og praktiserer konkret diskrimination. Homoseksuelles blotte eksistens anses for en blasfemisk fornærmelse af mange religioner. Ateisters eksistens også. Kvinders seksuelle autonomi kaldes ugudelig. Den sorte borgerrettighedsbevægelse blev beskyldt for at true Guds planer. Indiske kritikere af kastesystemet vil kunne forfølges med henvisning til hinduismens ukrænkelighed. Dette er altså ikke kun et abstrakt spørgsmål om principiel ytringsfrihed.

1000 danskere: Boykot Durban 2

Berlingske Tidende 18. mars 2009