I dag er det Amnesty Internasjonals aksjonsdag for ytringsfrihet på nett, og de trenger din støtte. De håper følgelig at flest mulig vil markere dagen, blant annet ved å støtte de som sitter fengslet for å ha sagt sin mening på internett.

Først og fremst kan du gå inn på Amnesty International Norges nettside, og skrive under på støttekampanjene for Truong Quoc Huy, Karim Amer, Mohammed Abbou og Hu Jia som alle sitter fengslet for å ha brukt ytringsfriheten.

I skrivende stund har Amnesty Norges nettkampanje for Truong Quoc Huy samlet 9622 underskrifter, Karim Amer 2357, Mohammed Abbou 2257 og Hu Jia 2396. Og det trengs flere. Mange flere!

Amnesty oppfordrer også samtlige til å delta i Folkeaksjonen for ytringsfrihet på nett ved å gjøre en eller flere av disse tingene:

1. Du kan sende en e-post til alle du kjenner med teksten:

«Hei, I dag er aksjonsdagen for ytringsfrihet på nett. Truong Quoc Huy, Karim Amer, Mohammed Abbou og Hu Jia ble fengslet fordi de sa sin mening på internett. Bry deg! Aksjoner for dem på ytringsfrihet.amnesty.no.»

2. Du kan legge lunsjen til Torgalmenningen i Bergen, Spikersuppa kunstisbane i Oslo, Torget i Trondheim, Valberget i Stavanger eller mellom rakettkiosken og kulturhuset i Tromsø. Klokken 12 blir det markeringer i regi av Amnesty.

3. Du kan bruke den kinesiske versjonen av google (www.google.cn) en hel dag, og finne ut hva du ikke får tilgang til.

4. Du kan legge inn følgende statusmelding på Facebook og Twitter: «Støtt forfulgte nettaktivister: ytringsfrihet.amnesty.no».

5. Du kan ha logoen til Folkeaksjonen for ytringsfrihet på nett som statusbilde. Den ligger her. (se under GIF-formater)

6. Du kan blogge om internettsensur og ytringsfrihet på nett, og bruke resten av dagen til å kommentere andres innlegg.

7. Du kan skrive hva ytringsfrihet betyr for deg på en lapp. Hold lappen opp og få noen til å ta bildet av deg. Send bildet til blogg[a]amnesty.no, og vi legger det ut.

8. Du kan legge et banner på bloggen din eller nettsiden din.

9. Du kan utfordre arbeidsgiveren din til å legge banner på nettsiden deres.

10. Du kan sensurere deg selv ved å ikke si et ord hele dagen.

11. Du kan se etter røde ballonger… Informasjon om hvorfor kommer senere.

12. Dersom du vil gjøre enda mer kan du se på aksjonsveiledningen til Amnesty. Her er det forslag til flere aktiviteter.

Amnestys utfordring går herved videre til documents lesere.