Nytt

Man får unektelig perspektiv: En kvinne som flyktet fra Libanon for 20 år siden, ønsker nå å flytte fra Nørrebro. Volden har kommet til København. Ikke den målrettede, men volden som ikke bryr seg om hvem den rammer.

Kvinnen så en 19-åring bli skutt 17. februar rett utenfor vinduene hvor hun bor. Hun fikk panikk med tanke på de tre barna. Tilværelsen snus opp ned når man ikke lenger vet når det kan oppstå skyting.

» Jeg kan ikke holde dem indendøre hele tiden. Det skal man selvfølgelig ikke, men det er slut med, at de er ude efter mørkets frembrud. « Hun har boet i kvarteret de seneste 20 år, siden hun flygtede fra krigen i Libanon og havnede i Blågårds Pladskvarteret på Nørrebro. Nu drømmer hun om at tage flugten igen.

» Jeg vil væk fra Blågårds Plads. Jeg tror ikke, bandekrigen stopper foreløbig. Vi er mange, der er bange, og jeg tror, det bliver værre, « siger hun.

Ingen tør stå frem

Nede på Blågårdsgade hersker frygten bag butikkernes glasfacader. Ingen af butiksindehaverne, metroXpress talte med, tør stå frem med navn.

» Det er dybt frustrerende, og man føler en enorm afmagt. Men hvis jeg stod frem, ville min butik være smadret i morgen, « siger en butiksindehaver med henvisning til Blågårdsbanden, der regerer her.

Metroxpress