Nytt

En tredjeklasse fra Vadgård Skole i Danmark skal på besøk i Københavns store moské, og skolen krever at samtlige av klassens ni år gamle jenter må bære tørkle. Flere foreldre har klaget til lærer Semail Wanscher:

Amandas mor har udtalt følgende:

»Jeg gjorde opmærksom på, at Amanda ikke ville have tørklæde på, fordi vi tager stærk afstand fra undertrykkelse herhjemme,« siger Maia Thorup, der kort efter fik besked på, at hvis moderen fastholdt beslutningen om nul tørklæde, måtte Amanda blive på skolen, mens kammeraterne var på besøg.«

Klasselæren Semail Wanscher svarede moderen følgende:

»Vi har på trinnet besluttet, at de skal have tørklæde på, hvis børnene skal med. Du er den eneste, der nægter det, derfor har vi besluttet, at hvis du fortsat har den holdning, skal hun have undervisning i C-klassen når vi andre tager af sted den 27. feb.
Jeg kan så fortælle dig, at de muslimske kvinder i hovedtal ikke føler sig undertrykt, det er noget vi vesterlændinge tror de er.«

Amandas mor er imidlertid ikke den eneste forelderen som har klaget på kravet om tørkle; også to andre foreldrepar har protestert mot at deres døtre må dekke seg til under besøket:

Den ene af pigerne er af iransk oprindelse, og i en mail til lærerinden skriver en af forældrene:

»Jeg er flygtet fra Iran på grund af undertrykkelse. Vi vil på ingen måder acceptere, at (hun) skal have tørklæde på. Jeg synes, det er i orden, at I tager til moskéen. Men det bliver uden tørklæde,« skriver forældrene til den iranske pige.

Klasselærerinden Semail Wanscher vil ikke kommentere de to andre forældres sag.

Det er forøvrig ikke moskeen på Dortheavej i København som har forlangt at klassens jenter måtte bære tørkle under skolebesøket i moskeen.

– Nej, det kunne vi aldrig drømme om at forlange, siger Bilal Assaad, der er formand for Islamisk Trossamfund.

»Det er måske lærerne, der gerne vil have, at eleverne tager det på. Det har jeg hørt om nogle gange. Men det er helt misforstået, at man skal efterligne muslimer, hvis man ikke er muslim. Vi har aldrig sagt, at man skal have tørklæde på under besøg,« siger formanden til bt.dk

B.T.: Skal dansk elev bære tørklæde?

B.T.: Flere forældre har klaget

B.T.: Islamisk Trossamfund: Tørklæde er frivilligt