Nytt

To italienske parlamentarikere har fremmet et forslag som hogger over den gordiske knute som er Metock-dommen. Dommen i EU-domstolen torpederte Danmarks restriksjoner på familiesammenføring. Italienerne sier: all jurisdiksjon om familiesammenføring hører inn under nasjonalstaten.

Folketinget debatterer Opholdsdirektivet idag. Metock-dommen ga Danmark en politisk blåmandag. Den var falt uten at regjeringen forsto at dens egen politikk var gjort ugyldig.

To italienere har i al ubemærkethed gjort, hvad hverken den danske regering eller danske medlemmer af EU-parlamentet har gjort for at ændre EU’s omstridte opholdsdirektiv, som lemper den stramme danske udlændingepolitik.

Roberta Angelilli og Mario Borghezio kræver alle forhold om familiesammenføring overført til nationalstaterne, oplyser parlamentsmedlem Mogens Camre fra Dansk Folkeparti. Han sidder i samme parlamentsgruppe som italienerne og blev klar over deres forslag i går. Ifølge Camre vil forslagene tilfredsstille danske krav, hvis de blev gennemført i EU, hvad han dog ikke tror på. Opholdsdirektivet kommer i dag til debat i folketingssalen, hvor Dansk Folkeparti kræver svar fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) på, hvorfor den danske regering ikke har henvendt sig til Europa-Parlamentet i sagen. Dansk Folkeparti har en aftale med regeringen om at forsøge at ændre direktivet i EU. Ingen af de danske medlemmer af parlamentet har hidtil ladet høre fra sig i nogen af de fem diskussioner i udvalget for borgernes frihedsrettigheder.

Jyllands-Posten