Nytt

Jødiske barn i en barnehage i Oslo får ikke leke ute da barnehagestyrer og foreldre frykter terrorangrep. Sikkerhetstiltakene i den jødiske barnehagen omfatter skuddsikre vinduer, film på rutene som hindrer innsyn, egen sikkerhetsvakt og regelmessig patruljering av politiet.

I tillegg henter barnas foreldre barnehagebarna på ulike tider og noen er blitt holdt hjemme:

I fire uker har de 28 barna måttet holde seg innendørs i barnehagen, som ligger i tilknytning til synagogen i Oslo. Barnehagestyrer Anne Stine Mazrachi er redd for at noe ubehagelig skal skje.

– Under krigen i Gaza sa Hamas at jødiske institusjoner og jøder i hele verden er mål for deres hevn. Barnehagen er en del av den jødiske menigheten og synagogen. Dermed har vi funnet at det ikke er sikkert nok å slippe barna ut, sier Mazrachi til DagenMagazinet.

VG: Jødiske barn får ikke leke ute