Sakset/Fra hofta

Måten Gunnar Stålsett uttalte seg til mediene på før støttemarkeringen mot Israel, minnet til forveksling om at motdemonstrantene foran Stortinget sa: At de forsvarte drap på uskyldige sivile.

I Lørdagsrevyens reportasje om MIFF-delegasjonen som dro til Oslo, ser vi en deltaker i den pro-israelske demonstrasjonen som «diskuterer» med en motdemonstrant: -Dere forsvarer drap på kvinner og barn, skriker mannen.

Men det var hva tidligere biskop av Oslo sa til Vårt Land samme dag:

Stålsett har vanskelig for å se at det er mulig ut fra kristen tro og teologi å forsvare krigen i Gaza slik den føres av Israel nå. Han reagerer på at kristne kan «stille opp og forsvare drap på uskyldige sivile». Stålsett påpeker at det Israel gjør har flere kjennetegn av forbrytelser mot menneskeheten og et brudd på folkeretten.

Stålsett benytter samme logikk som palestinasympatisøren. Han postulerer at støtte til Israel automatisk er forsvar for drap på sivile. At en kirkens mann reduserer seg til en vulgær propagandist er vanskelig å fatte. Ekstra ille når Stålsett påkaller kristen teolgoi og sier det er ukristelig å støtte Israel. Ikke rart Stålsett måtte sende ut en pressemelding etter torsdagens voldsomheter og ta avstand fra antisemittisme.

Da var det for sent.

Kritiserer ensidig Israel-støtte