Sakset/Fra hofta

I sin kommentar 7.1 skriver Jan-Erik Smilden at «Nå krever FN full gransking av det som har skjedd,slik det skjedde etter Qana-massakren.» Det gjelder den israelske bombingen av FN-skolen al-Fakhura.
Men ikke dessto mindre redegjør Smilden allerede nå for hva som har skjedd,han vet beskjed om dette før noen internasjonal gransking har funnet sted og han drar umiddelbart paralellen til Qana-katastrofen i 1996 som fremdeles,den dag i dag er et levende debattema i og med at det kanskje var krefter som hadde politiske gevinster ved at det fant sted en massakre der og da.
Når det gjelder FN-granskingen av Jabaliya-massakren,har Smilden ved sine skisser og assosiasjoner,allerede felt dommen og konkluderer: «Og det skal bli vanskelig for israelske myndigheter å hevde at de gjør alt de kan for å unngå sivile tap etter gårsdagens blodbad i Jabaliya.»
Jeg har for lengst forstått at hvis man skal hevde seg blant den rettenkende og politisk korrekte eliten i Norge i dag,bør man tillegge Israel absolutt alle Satans egenskaper. Her i Dagbladet skrev jeg da det var høyst upopulært, at karakteren av den israelske staten hadde både kolonialistiske og rasistiske trekk,
men jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle få oppleve at Israel i det toneangivende Norge skulle bli demonisert som det absolutte Onde. Det er knapt til å begripe spesielt siden demoniseringsfalangen knapt aner noe om hva den palestinske grenen av Muslim Brotherhood,Hamas,står for. Og gjør.

Jan Hårstad

Innlegget ble refusert av Dagbladet.