Feature

Med Israel for Fred, MIFF, opplevde at NRK nektet å vise en annonse om Israel. Det skal være første gang NRK avviser en annonse.

Nettstedet Nrk.no nektet tirsdag MIFF å slippe til med denne annonsen.
– Det kom beskjed fra «høyeste hold i NRK» at annonsen måtte avvises, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF. Det er uklart hvor lang tid annonsen ble vist på NRKs forside. MIFF får opplyst at det er første gang NRK har avvist en annonse.

– Miff.no gir et annet perspektiv på den israelsk-palestinske konflikten enn NRK. Det er skuffende at NRK benytter sin makt ved å ta initiativ til å kneble dette perspektivet, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF.
Under Den andre Libanon-krigen ble MIFF nektet annonseplass i en rekke lokalaviser. De fleste redaktørene henviste til annonsens politiske innhold da de forklarte trykkenekten, rapporterte fagbladet Journalisten. I mai 2008 ble MIFF nektet å gratulere Israel med 60-årsdagen på annonseplass i en studentavis.

MIFF arrangerer støttemarkering for Israel utenfor Stortinget torsdag 8. januar kl. 17.00.