Sakset/Fra hofta

Da bør du visst løpe til nærmeste apotek umiddelbart og kjøpe deg et desinfeksjonsmiddel. I følge det arabiskspråklige gratismagasinet al-Salam i Berlin er det nemlig en slags vitenskapelig sammenheng mellom interessante hudsykdommer samt kjøttetende bakterier og abnorm seksualitet. Abnorm seksualitet er noe homofile og lesbiske etter sigende bedriver, så ved å ta sånne mennesker i hånden kan du bli seende slik ut fortere enn du rekker å si «homofobi»:

Artikkelen i al-Salam er full av pseudovitenskapelig språk og forsynt med en rekke lekre og beskrivende fotografier, og er blitt delt ut gratis til restauranter, frisørsalonger og cafèer i Berlin. Den kommer også med en anbefaling til alle muslimske brødre om å unngå å håndhilse på smittsomme homofile.

For man vet åpenbart aldri hva slags livsfarlige bakterier og basiller man finner på hendene til slike. Artikkelen sier imidlertid ikke noe om hvordan man skal forholde seg til den grufulle muligheten for å håndhilse på en man dessverre ikke kan se at er homofil fordi vedkommende eventuelt ikke har noen stilige hudsykdommer som avslører ham eller henne.

Foreningen for lesbiske og homofile i Berlin-Brandenburg (LSVD) har anmeldt artikkelen til politiet.

LSVD har forøvrig lenge rapportert om homofobiske holdninger i Tysklands muslimske, hovedsakelig tyrkiske minoritet, men å belyse problemet i offentligheten blir stadig vanskeliggjort:

Criticising attitudes of the Turkish or Arab communities is often equated with a racist attack, he said [LSVD spokesman Alexander Zinn].

«We would appeal to the more liberal parts of the community to help us with this, and we also need the engagement of the integration representative of the city senate,» he said. «This is one of many signs of something that keeps on coming up. Something needs to be done and we need to work together to try to tackle the problem.»

Forfatteren av artikkelen, 31 år gamle, tysk-syriske Mohammad Ladschain al-Zayn, sier at han ikke har noen vitenskapelig beviser for det han har skrevet, men at han har drevet research om emnet på internett i en tre-fire år. Vedrørende homofile proppfulle av smittsomme sykdommer, viser al-Zayn til artikler på en nettside som tilhører en kristenfundamentalistisk organisasjon i San Francisco.

Ja, da bør naturligvis alt være i sin skjønneste orden for forfatter al-Zayn og magasinet al-Salam. Ingen ting å se her, med andre ord – bortsett fra noen interessante, splitter nye homsesykdommer. Så kanskje al-Salam i neste nummer kan bidra med opplysninger om hvor vi kan få kjøpt vernedrakter mot homofili til en fordelaktig pris?

Det kan forresten tenkes at en langt bedre idè er å gå til anskaffelse av desinfeksjonsmiddel og vernedrakter mot himmelropende idioti. Det er i hvert fall mye som tyder på at noen har et akutt behov for begge deler.

The Local: Berlin Arabic mag sparks outrage by labelling gays as diseased