Deltagere i et Pride-relatert arrangement i Berlin krever at mer våpen sendes til Ukraina, slik at Mariupol kan frigjøres fra russerne, og gjøre det mulig å gjennomføre en Pride-festival i den okkuperte byen.

Pro-LGBTQIA2S demonstrators at a Pride event in Berlin have demanded that weapons are sent to Ukraine in order to enable the country’s rulers to liberate the port city of Mariupol and host a Pride Parade there.

Arrangementet i Berlin lørdag var en av mange Christopher Street Day-arrangementer rundt i Europa, som markerer de såkalte Stonewall Riots, starten på den moderne homobevegelsen.

Senere har bevegelsen, som i utgangspunktet handler om rettigheter for homofile og lesbiske, blitt kapret av transaktivister og andre som fremmer en radikal kjønnsideologi.

350.000 mennesker deltok under markeringen i Berlin, ifølge tysk politi. Mottoet for årets parade var: United in Love! Mot hat, krig og diskriminering. 

En deltager fra Ukraina sa at hvis russerne vinner krigen, vil lesbiske, homser og skeive aldri få de rettighetene disse gruppene har i Europa.

However, for at least some protesters at the event in the German capital, sending a “strong signal” against war included demanding Ukraine be sent more weapons.

Det er vel ikke urimelig å anta at innbyggerne i Mariupol har andre mer presserende ting å bekymre seg over enn muligheten for å feire Pride. Ukraina har heller ikke et rykte som et særlig Pride-vennlig land, tvert imot.

Det virker som at alle har glemt hvordan folk med avvikende seksualitet ble behandlet i Ukraina før krigen. Riktignok snakket Zelenskyj litt om LBGTQ-rettigheter, men i praksis skjedde det ingenting. Faktisk ble det foreslått lignende lover mot «homopropaganda» som Ungarn og Polen kritiseres for. Bak forslaget sto en representant for Zelenskyjs parti.

In 2021 the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association has ranked Ukraine 39th out of 49 European countries in terms of LGBT rights legislation, similarly to EU members Lithuania and Romania.

I 2021 ble Ukraina rangert som nummer 39 av 49 land i Europa når det gjelder LBGTQ-rettigheter. Undersøkelsen var i regi av The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association.

Ukraina fikk en score på 19 prosent, langt lavere enn massivt kritiserte Ungarn (30 prosent).

Det er med andre ord heller tvilsomt om Ukraina vil bli omformet til et LGBTQ-paradis, uansett hvor mye våpen man sender dit.

Man kan gjerne argumentere for å sende våpen til et land som er under angrep. Men LGBTQ-rettigheter er et nokså dårlig argument i så måte.

LGBTQNATO: Send Arms to Ukraine to ‘Make Pride in Mariupol Possible’ 

Britisk LGBTQ-gruppe mener man kan bli trans som toåring


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.