Feature

Radovan Karadzic må sies å ha gjennomgått en forvandling som kunne ha lurt hans egen mor. Han forandret ikke bare utseendet, men antok en helt ny identitet som helseprofet for alternativ medisin. Karadzic ser ut som en blanding av en tsjetnik-leder og en ortodoks prest, med et stenk av con-man fra 60-tallet, en blanding av LSD-profeten Timothy Leary og poeten Allan Ginsberg.

Det er ikke lenge siden han deltok på en helsekonferanse der han holdt innlegg, og han skrev flere artikler til blandet «Et sunt liv». Redaktøren Goran Kojic fikk sjokk da han hørte hvem det virkelig var.

«His false identity was very convincing,» said Vladimir Vukcevic, Serbia’s war crimes prosecutor who coordinated the security forces arrest. «He had moved freely in public places.»
..
While on the run in Serbia, the world’s top war crimes fugitive worked at a private alternative medicine clinic and wrote for a Belgrade magazine, according to Serbian officials. Karadzic also lectured about meditation at a May festival in Belgrade.

To do all this, Karadzic used an alias, Dragan Dabic, government minister Rasim Ljajic said at a press conference Tuesday.

Serbiske myndigheter sier de fant Karadzic under leting etter hans medsammensvorne Ratko Mladic, uten å forklare sammenhengen nærmere.

Karadzic levde midt i Beograd. Trolig har myndighetene hele tiden visst hvor han bodde. Men Vojislav Kostunica var aldri interessert i å ta Karadzic, og slett ikke etter anerkjennelsen av Kosovo.


Karadzic hid in plain view to elude capture