Nytt

Millionarven etter Clara Weltzin skulle etter avdødes ønske fordeles til «organisasjoner og personer som vil arbeide aktivt mot fremmedinnvandring til Norge». I den forbindelse fant forvalterne åpenbart at drap kvalifiserer til betegnelsen, og ville tildele Ole Nicolai Kvisler 250.000 kroner. Kvisler er dømt for drapet på Benjamin Hermansen i 2001.

I følge høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad, som er en av forvalterne, skal det imidlertid ikke lenger være aktuelt å gi den dømte drapsmannen deler av arven, men det hersker full uenighet om hvilke organisasjoner som bør motta pengene:

Og det er uklart hvem som i det hele tatt skal få millionarven som oslokvinnen Clara Weltzin, som døde 82 år gammel i februar i år, har satt Gjems Onstad, Egil Karlsen, Norvald Aasen og Bjarne Pettersen til å fordele.

Weltzin ville at arven hennes skulle fordeles til «organisasjoner og personer som vil arbeide aktivt mot fremmedinnvandring til Norge».

Aasen og Karlsen har vært aktive i Folkebevegelsen mot innvandring, mens Pettersen var aksjonsleder for Nasjonalt folkeparti på 80-tallet.

Men Karlsen har trukket seg fra styret. Og det er full uenighet mellom de tre andre om hvordan arven nå skal fordeles.

Saken er klaget inn for forliksrådet i Asker. Både Vigrid og Norgespatriotene mener at de har krav på pengene etter Weltzin.

Dagbladet: Høyreekstrem krangel om millionarv

Kommentarer er stengt.