I Danmark er det full strid om retten til å bære hijab i offentlige stillinger, en debatt som helt sikkert vil komme til Norge. Det begynte med at domstolpresidiet bestemte at dommere skal kunne bære hijab. Det kom det sterke reaksjoner på, og nå er det flere partier, som krever rett til å lovregulere bruken av hijab. Socialdemokratiet står sammen med Dansk Folkeparti og VKO-regjeringen om at det bør være hijab forbud i domstoler, politi og forsvar. Dansk Folkeparti vil ha forbud for alle offentlig ansatte, også lærere og offentlig servicetilbud og laget en annonse som falt flere tungt for brystet (bildet).

Men kirke og integrasjonsminister Birte Rønn Hornbech var ikke enig med sitt eget parti:

Danskerne er blevet bange for religion, og den nuværende tørklædedebat er blevet et fjendebillede, der retter sig mod alle troende.

Sådan lyder det i dag i en skarp kommentar fra kirke- og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i Kristeligt Dagblad.

Ministeren frygter, at et tørklædeforbud vil betyde, at Danmark vil tage afsked med de dygtigste muslimske kvinder.

– Tørklædet er i debatten blevet et fjendebillede og en mistænkeliggørelse, der efterhånden retter sig ikke blot mod muslimer, men mod alle troende, siger Birthe Rønn Hornbech.

Men politisk ordfører i Venstre, Inger Støjberg, sier uttalelsen står for statsrådens regning.

Kirkeminister advarer mod religionsforskrækkelse

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.