Integrasjonsstatsråd Birthe Rønn Hornbech sier det må bli lettere å utvise terrormistenkte. Idag støter man på hindringer med land som enten ikke vil ta imot egne borgere, eller land hvor de terrormistenktes menneskerettigheter ikke respekteres.

Det er Dansk Folkeparti som krever lettere adgang til å utvise terrormistenkte. Rønn Hornbech sier hennes departement allerede er i gang med en gjennomgang av reglene.

Integrationsministeren understreger dog, at der ikke findes lette løsninger, når det drejer sig om at få udvist udlændinge til deres hjemlande, hvis landene ikke vil modtage dem, eller de risikerer at blive forfulgte der.

– Det er et problem, vi står med i mange lande i Europa, men der er ingen lette løsninger. Vi håber selvfølgelig at få diplomatiske forsikringer fra flere lande, så vi kan udvise dømte folk. Problemet er, at det ofte er svært at få forsikringer fra de lande, da de ofte har styrer, som ikke er interesserede i at give dem, siger Birthe Rønn Hornbech.

Flere kan udvises efter lømmelpakke
Hun foreslår blandt andet også, at udlændinge, som ikke vil integreres, får sværere ved at få permanent opholdstilladelse.

Det vil ifølge ministeren betyde, at de lettere kan udvises, hvis de senere dømmes for forbrydelser. I forvejen betyder den såkaldte lømmelpakke, at straffene skærpes, så flere kan blive udvist for deres forbrydelser.

– Når vi tager fat i den lette ende, så det er det jo selvfølgelig uholdbart, at vi ikke kan komme af med dem, som vi helst vil af med, nemlig dem på tålt ophold, siger integrationsministeren.

Ritzau