Sakset/Fra hofta

Riksdagen hadde innbudt ambassadørene fra de arabiske landene til å feire Det arabiske forbundets dag, under overskriften «Dialog, demokrati och mänskliga rättigheter». Slik ambassadørene tolker honnørordene betyr det sensur av internett og forbud mot krenkelser av islam.

«Det har varit mycket fint prat, men vi vill ha handling!» Det är när Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi får ordet som det spårar ur på riktigt. Han har en hel lista med krav till de svenska parlamentarikerna. Han pratar om förolämpande publiceringar och vill att vi ska «kriminalisera islamofobi». Han frågar när vi ska «modernisera» yttrandefrihetslagarna så att internet inte ska kunna underblåsa internationella kriser. Och han undrar varför vi, när vi högtidlighåller minnet av Förintelsen, inte uppmärksammar «andra förintelser». Han syftar förstås på palestinierna och påstår att Israels agerande «liknar nazisternas förbrytelser».
..
Helena Benaouda, ordförande för Sveriges muslimska råd, faller tyvärr också in i «dialogen». Hon säger att muslimer utsätts för «ett slags förintelse», och att muslimerna oroar sig för att stämningar i Sverige ska leda till «förintelse» även här.

Verklig dialog tål öppna konflikter
PÅ PLATS | Arabförbundsdagen firas

Les også

-
-
-
-
-