Nytt

Guttungene som kaster sten mot en barnehave på Nørrebro suger til seg noen holdninger om at det er samfunnets skyld at de har det «skidt», og da kan man godt gjøre som jevnaldrende i Gaza: kaste sten. Det sier sosialarbeidere, flere av dem med utenlandsk bagrunn.

Tre ganger på en uke har guttene kastet sten mot personale, foreldre og barn i barnehavne i Mjølnerparken.

Men nogle indvandrerforældrene opmuntrer faktisk selv i mange tilfælde deres drenge til at handle meget primitivt, siger flere integrationskonsulenter, som Nyhedsavisen har talt med.

»Vi har typisk at gøre med isolerede, arbejdsløse og ressourcesvage forældre, der har det skidt med sig selv. De mener, at deres ulykkelige situation er samfundets skyld, og at de fleste danskere er racister. Den holdning får de ubevidst viderebragt til deres børn, som på den måde får bygget et had op til samfundet, som de hævner ved at gå til angreb på systemet. Og i denne her sag bliver en daginstitution symbolet på systemet, som de kan skade,« forklarer integrationskonsulent Fahmy Almajid.
Som i Palæstina

Og det er ikke tilfældigt, når nogle drenge vælger at kaste med netop sten, mener integrationskonsulent Mohammad Rafiq

»Nogle drenge har en vrede og frustration, som de får ud ved at kopiere traditionerne i Palæstina, hvor det er almindeligt at kaste med sten mod politi og militær. Børnene ser Gaza-stribens stenskastere på tv, og forældrene fortæller dem, at det er o.k. at udtrykke utilfredshed på den måde,« siger Mohammad Rafiq.

Eksperter: Forældre opmuntrer drenge til at kaste sten