Sakset/Fra hofta

To homofile menn har avlagt et besøk på en arabisk café på Grønland i Oslo. Etter mottakelsen å dømme kunne det like godt stått et skilt ved døren: Homofile ingen adgang.

En lørdag i mars besøkte vi et arabisk spisested på Grønland i Oslo. Der opplevde vi at noen av gjestene reagerte sterkt negativt på oss. Flere personer kastet sinte blikk på oss da vi kom inn av døren, de hvisket sammen – enkelte reiste seg til og med opp og gikk!

Vi opplevde dette som en tydelig markering og protest mot oss. Det var fullt på restauranten, og vi ble tildelt plasser ganske tett inntil nabobordet. Da opplevde vi diskrimineringens sanne vesen.

Idet vi nærmet oss bordet vi ble tildelt, gikk to gjester i sinne. Den siste ved nabobordet spiste maten i rasende fart og gikk sint ut. Robberstad var på forhånd blitt advart om at folk kanskje kom til å reagere når de så oss sammen, men har noen rett til å oppføre seg slik mot oss selv om vi ikke tilhører deres etniske gruppe?
..
På vei bort fra kafeen på Grønland var det flere som så på oss med avsky. Vi håper at det norske samfunnet og Regjeringen nå kan vise at de tar homofile, lesbiske, bifile og andre med kjønnsdifferensierende opplevelse av seg selv på alvor. Enten de er norske eller fra andre kulturer. For oss handler det om liv og død!


La oss leve som vi er!

Kalthan Alexander Lie
Roger Robberstad
Oslo